Vervolg ZUID-KOREA

HOME

Kyongu is een schone, mooi aangelegde stad. Ondanks het sombere weer genieten we van de wandeling door het Tumili-park, waar allemaal tombes liggen van de koningen uit het Shilla-tijdperk.

Bus 11 brengt ons de volgende dag naar de Pulguksa tempel, de glorie van de Shilla-tempel architectuur (origineel gebouwd in 528 AD). De rood-oranje gekleurde bomen sieren de tempel en de daarbij behorende tuinen. Echt een plaatje!

Pagoda´s, boeddha-beelden zijn er te over. Evenals vele kinderen die op schoolreisje zijn, natuurlijk in kostuum …

Met bus 507 gaan we naar Namsam National Park, bij de markt stappen er vele oude vrouwtjes met kromme rug en stok in de hand in de bus. Wat ze allemaal bij zich hebben is een raadsel, maar het stinkt wel.


Namsam National Park is ook zeker weer de moeite waard. Over rotspartijen, door een watertje en langs uitgehouwen boeddha-beelden gaan we richting de top (486m), waar prachtige sparren groeien. Een monnik laat via luidsprekers zijn gebeden door het dal galmen.

Iets ten noorden van Seoul ligt Puk´ansan National park. Het park bestaat uit witte granieten bergen, bossen en tempels. We beklimmen de berg Paekundae (836m). Het is nog een hele klim, het laatste stuk moeten we ons aan touwen omhoog zien te trekken.   

Korea heeft prachtige Nationale Parken, vriendelijke mensen en is in de herfst zeker een bezoek waard!   

Met kapotte handen bereiken we de top, maar het is het allemaal zeker waard. Het uitzicht is echt prachtig!

De afdaling gaat wat makkelijker, we vliegen werkelijk voor ons idee naar beneden.

In een express bus rijden we in 4 uur het hele land door van West naar Oost, naar de stad Kyongu.

Het landschap verandert niet veel. Bergen met bomen in de mooie herfstkleuren en her en der wat dorpen, die door de vele betonblokken al gauw veel weg hebben van kleine steden.