ZUID-AFRIKA

Oktober 1998            

HOME

Met de bus vertrekken we vanuit Windhoek (NamibiŽ) naar Kaapstad. Pas vanaf Vanrhynsdorp gaat het landschap afwijken van NamibiŽ: Groene weilanden, sparachtige bomen met volop akkerbouw. Eenmaal in Kaapstad worden we door 'Jan en alleman' gewezen op het feit dat we in verband met de onveiligheid voor het donker terug moeten zijn in 'ons gasthuis'. We maken een leuke stadswandeling door Kaapstad.

We vervolgen onze weg over de bekende 'Garden Route'. In 2009 zijn we terug naar Zuid Afrika gegaan.


Wij hebben maar een heel klein stukje van Zuid-Afrika gezien, voor ons is datgene wat we hebben gezien veel te Westers en niet te vergelijken met z'n 3 noordelijke buurlanden Ö

Uiteraard moeten we even langs kasteel 'De goede Hoop', het enorme vijfhoekige fort. Er zijn helaas nog nauwelijks herinneringen te zien aan de oude Hollandse tijd. De tafelberg is gehuld in een wolkenmassa (wordt 'tafelkleed' genoemd'), zodat het voor ons geen zin heeft met de kabelbaan naar boven te gaan. Halverwege maken we rechtsomkeer. We struinen nog het 'Koopmans de Wet' museum en de plaatselijke markt af. 

Met een gehuurde VW-golf gaan we op weg naar Johannesburg. De heuvelachtige kustlijn is met z'n diverse strandjes en rotspartijen de moeite waard. We stoppen in het natuurreservaat van 'Kaap de Goede Hoop' en lopen naar 'Cape point' , bijna het zuidelijkste punt van Afrika. De Atlantische- en Indische oceaan komen hier bij elkaar.

Via de oostkust van de Kaap rijden we langs prachtige vergezichten, maar ook door mooie (naald) bossen en langs uitgestrekte stranden, door naar Hermanus. Vlak voor de kust zien we aldaar vele walvissen. Het is prachtig om ze nu eens in het echt te zien sproeien en te zien zwieberen met hun staart!

Klik hier om het complete reisverslag te downloaden