THAILAND

1997 & 1999             

HOME

Thailand, het land met zijn sterke eigen boeddhistische cultuur en dus vele tempels, hebben we inmiddels twee keer bezocht. In 1997 tijdens onze lange reis door Zuid-Oost Azi en in 1999 was het onze honeymoon-bestemming. Het is ons dus niet meegevallen om voor dit land een keuze te maken uit onze vele foto's ...

Het plakken van kleine ragfijne stukjes bladgoud op boeddha-beelden is een oude Thaise gewoonte wat je bij iedere tempel tegenkomt.

Bangkok ligt aan de Chaophraya-rivier, die 33 km verder in de Golf van Thailand uitkomt. Een tocht over de zijrivieren, klongs genaamd, laat een geheel ander en gemoedelijk Bangkok zien. Tussen het groen staan huisjes met vaak op de veranda terracotta potten met planten.

Bangkok


Bangkok, de legendarische hoofdstad van Thailand, is de stad met de hoogst gemiddelde temperaturen van de wereld. De stad lijkt op het eerste gezicht erg Westers, maar dankzij de ruim 400 tempels, de vrolijke kleurrijke bevolking en de eettentjes langs de straat voel je je zo thuis in deze echte Aziatische stad.  De Wat Po is het grootste tempelcomplex van Bangkok. Hier vind je de 46 m lange Rustende Boeddha (foto boven).

Ook het Koninklijk paleis, met onder andere wachters en andere beelden (foto links), is zeer bewonderenswaardig. Her en der staan enorme chedi's en over het terrein klinkt een opvallend bellengerinkel.   

Ten westen van Bangkok, in Damnoem Saduak, vind je de drijvende markt. Vrouwen en meisjes met strohoeden verhandelen al peddelend hun waar zonder hun boot te verlaten. Helaas heeft de markt door het toerisme veel aan oorspronkelijkheid ingeboet.

Daarom laten we op deze website 3 hoogtepunten zien van Thailand:   

  • Bangkok

  • Noord-Thailand

  • Koh Samui

Noord-Thailand


Je kan met de trein heel gemakkelijk n comfortabel naar het bergachtige noorden reizen. Er wonen hier vele bergvolken, zoals Lahu, Karen, Meo, Yao en Akha. Via China is het Akha-volk vanuit Tibet Noord-Thailand binnen getrokken. In het grappige Akha-dorp staan houten en rieten huizen, kinderen spelen tussen loslopende varkens, kippen en hanen.

                                                                      Vervolg Thailand