Kies je taal

28 januari t/m 13 februari 2002

HOME

Tanania ligt zuidelijk van de evenaar in Oost-Afrika. Het land wordt omringd door de volgende landen: Kenya en Uganda (noord), Rwanda en Burundi (noordwest), Malawi en Zambia (zuidwest) en Mozambique (zuid). De oostkust ligt aan de Indische oceaan. Met de KLM vliegen we rechtstreeks naar Tanzania, Kilimanjaro Airport. Midden in de nacht landen we op het geheel afgelegen ´Kilimanjaro vliegveld´. Ondanks de nodige controles onderweg staan we binnen een klein uurtje al in het schone en rustige ´Hanang guesthouse´. 

En het is niet zomaar een safari … een behoorlijk luxe! Compleet met kok en chauffeur vertrekken we samen (kunnen we tenminste alles doen wat we zelf willen, zonder afhankelijk te zijn van bijvoorbeeld een fanatieke vogeltjeskijker) in een heuse stoere landrover naar het eerste park: ´Tarangire National Park´.

Benjamin van Monsoon-safari´s (de ´taxi-chauffeur´ die ons van het vliegveld naar Arusha heeft gebracht) staat ons in de vroege ochtend alweer op te wachten. Hij brengt ons naar een bank, restaurant en vervolgens naar zijn kantoortje. We kunnen bij hem een safari-tour boeken. Na wat onderhandelen (het is nou eenmaal aan de prijzige kant, maar wat belangrijker is: we zijn ervan overtuigd dat we Benjamin kunnen vertrouwen) zijn we er vrij snel uit; we gaan met hem in zee en boeken een 5-daagse safari.   

De Tarangire rivier kronkelt zich door het groene heuvelachtige landschap. Staand in de landrover genieten we in volle teugen van de natuur, maar uiteraard ook van de vele dieren.

De foto´s geven jullie een kleine impressie, voor ons was het absolute hoogtepunt: de vele kuddes olifanten!

Vervolg Tanzania

Slide-show

Tarangire

Huidige temperatuur in Tanzania:

Klik hier om het reisverhaal over Tanzania te downloaden.