15 november t/m 6 december 2002

HOME

Medio november 2002 vliegen we met Sri Lankan Airlines naar Sri Lanka. Totaal onvoorbereid, want eigenlijk zouden we naar Indonesië gaan. Vanwege een negatief reisadvies als gevolg van de bomaanslag op Bali moesten we deze reis afzeggen. Sri Lankan Airlines is goed te doen, met ieder z´n eigen TV-schermpje, waarop je naast video´s kijken ook spelletjes kan doen. We vliegen aan op Colombo en na aankomst blijkt helaas dat onze bagage op de chaotische luchthaven van Parijs is blijven steken.

De volgende dag gaan we in een overvolle bus (we kunnen nog net zitten op de neerklapbare gangpadstoeltjes) naar het 500m hoog gelegen groene Kandy.

Twee andere Nederlanders (Anka heeft haar eigen Sri Lanka website: Anka travel) is hetzelfde lot beschoren. We kunnen ´s nachts rond 5 uur met hen mee naar Negombo, Mark Thamel van het Ocean View Guesthouse heeft enkele uren op hen staan wachten. Het rustige christelijke vissersplaatsje Negombo is een prima alternatief voor het drukke Colombo. Door Negombo loopt onder andere het ca. 120 km lange Hollandse kanaal (foto links) dat 300 jaar geleden door Nederlanders is aangelegd voor het kaneeltransport. ´s Avonds wordt onze bagage al afgeleverd, niet gek ... Want met de schadevergoeding van 90 US$ die we van Sri Lankan Airlines hebben gekregen kunnen we nu een paar dagen gratis leven.               

Vervolg Sri Lanka

Huidige temperatuur in Sri Lanka:

Click for Galle, Sri Lanka Forecast

De dag na volle maan wordt beschouwd als een heilige dag, het is dan druk bij de tempel: de vrouwen dragen gekleurde sari´s, lotusbloemen worden geofferd en de tempel-olifanten maken het geheel compleet.   

We slapen in het guesthouse ´Greenwoods´, gelegen op een heuvel langs het fraaie meer van Kandy (foto links). Op het dak van onze kamer en op het balkon zitten diverse apen. Kandy is het religieuze centrum van het land, omdat hier de Dalada Maligawa-tempel staat. In deze tempel wordt het kostbaarste heilige voorwerp van Sri Lanka bewaard: een hoektand van Boeddha.     

Klik hier voor het reisverhaal van Sri Lanka