FUERTEVENTURA

HOME

Na de verbouwing van ons huis zijn we toe aan een relax-vakantie. We reizen af naar het gezellige vissersplaatsje Corralejo in het noorden van Fuerteventura. Fuerteventura ligt op nog geen 100 km van het Afrikaanse continent en is een van de dunst bevolkte Canarische eilanden.  Corralejo is een rustig dorpje, het uitgaansleven is zeer beperkt. Fuerteventura lijkt in dit opzicht dus niet op de andere Canarische eilanden.

16 t/m 30 oktober 1994     

We rijden door een uitgestrekt, woestijnachtig stuiflandschap met her en der groen struikgewas, waaraan een twaalf kilometer lang prachtig wit zandstrand grenst. We wanen ons in een mini-Sahara. Ondanks de eenzaamheid in de woeste en dorre vlaktes van het binnenland, is het toch de moeite waard. We stoppen bij prachtige vergezichten, af en toe afgewisseld door mini palmenoases. In verlaten dorpjes zie je af en toe enkele mensen aan het werk op een stukje land, hun onderkomen ziet er wel heel karig uit.   

We wandelen zelfs nog een keer naar de enorme zandvlaktes, het kost ons een paar uur maar dat hebben we er graag voor over. De altijd aanwezige wind zorgt voor de nodige afkoeling. We ploffen neer en voelen ons de enige mens op aarde.


Als je houdt van strand n rust, dn is

Fuerteventura een must!

Voor weinig geld komen we in een zeer lux 3-kamer appartement terecht, compleet met zwembad recht voor onze deur.

We huren een jeep en crossen in n dag het eiland rond.

Ook in de nabije omgeving van Corralejo valt er genoeg te zien. We huren een fiets en rijden dwars door het indrukwekkende heuvelachtige vulkanische landschap. 

Rondom de baai met kleine vissershaven is een gezellige oude dorpskern met kleine vissershuisjes en terrasjes.