SINGAPORE

29 t/m 31 december 1997             

HOME

Sir Thomas Raffles is de stichter van Singapore. Achter het standbeeld van deze Engelsman (foto rechts) zie je 'Boat Quay'. We eten op het terras van één van de oude Chinese huizen boven onze begroting een heerlijk Italiaans gerecht. Talrijke wolkenkrabbers zorgen voor een mooi contrast.

We lopen langs het Singaporeaanse 'leeuw-vis' beeld. 'Singa' (= leeuw) is het teken voor Singapore. Het valt op dat de stad overdreven schoon is. De overheid treedt hier namelijk behoorlijk hard op tegen bv. mensen die het verbod om vuilnis op straat te gooien aan hun laars lappen. Boetes van enkele duizenden dollars zijn geen uitzondering.   

Met een luxe VIP-bus rijden we in 7 uur van Kuala Lumpur (Maleisië) naar Singapore. Midden in de nacht is een taxichauffeur zo aardig ons even af te zetten in het backpacker-straatje 'Bencoolen street'.

We gaan een dagje lekker luieren op het recreatie-eiland Sentosa, vlak voor de kust van Singapore.

Roland was hier ook al in 1993. Toen heeft 'ie met een aantal collega's tevergeefs geprobeerd het surfen onder de knie te krijgen. Wellicht kan hij vandaag nog eens een poging wagen ...

Met de kabelbaan gaan we terug naar het vasteland van Singapore. We hebben een mooi uitzicht over de haven (welke, op Rotterdam na, de grootste ter wereld is) en de skyline van Singapore. In 2003zijn we terug in Singapore geweest


Singapore is zeker de moeite waard, 2 dagjes was voor ons veel te kort!


In de broeierige warmte zoeken we een rustig stukje strand op. Een duik in de zee brengt ons naar een 'onbewoond eilandje'. Terwijl ik nog even probeer wat bij te kleuren  (vanavond gaat ons vliegtuig) loopt Roland nog even naar het zuidelijkste puntje van het continent van Zuid-Oost Azië.