HOME

Vervolg NAMIBIň


Met de trein gaan we naar Swakopmund. De trein bestaat alleen uit goederen wagons voor ons wordt er een passagiers-wagon tussen gekoppeld. Het wild springt voor de trein uit, wat werkelijk een prachtig en bijzonder tafereeltje schept. In Swakopmund bezoeken we Cape Cross, duizenden zeeleeuwen zwemmen, spelen of liggen wat te luieren op de rotsen. Af en toe onderbreken jakhalzen het gemoedelijke schouwspel. Met een gehuurde toyota rijden we over onverharde wegen door de Namib-woestijn naar Sossusvlei (ons hoofddoel van deze vakantie). Stenen bonken tegen de onderkant van de auto, en de ene Fata Morgana na de andere doemt voor ons op. Het landschap begint erg vlak, maar naarmate we de Kuiseb-pass naderen, wordt het uitzicht met woeste bergen en dalen steeds fraaier. 

De Sossusvlei staat bekend om zijn indrukwekkende enorme zandduinen. We genieten  van de schitterende zonsopgang bij Dune 45. We besluiten om een duin, die de 'zoutpan' omringd, te gaan beklimmen. Over de kam van het duin lopen we naar de top, waar het uitzicht adembenemend is. We hebben er ruim een uur voor nodig. 

NamibiŽ was voor ons het meest indrukwekkende en veelzijdige land van Zuidelijk Afrika!


Ooit hopen wij nog eens de Himba-stam in het uiterste noorden (Kaokoveld) te gaan bezoeken ...

Over grindwegen rijden we door een soort van prairie-landschap richting LŁderitz. Naarmate we dichter bij LŁderitz komen, worden de bergen omringd door enorme crŤmekleurige zandvlaktes. We halen ons 'permit' voor Kolmanskoppe, het spookstadje van NamibiŽ. Het stadje is na de zgn. 'Diamant rush' (1908) ontstaan. In 1943 werden elders grote hoeveelheden diamant gevonden, met als gevolg dat Kolmanskoppe volledig werd verlaten en verviel tot spookstadje. Het zand uit de Namib-woestijn vaagt nu langzaamaan het stadje weg.   

In NamibiŽ bevindt zich ook een enorme woeste kloof van 161 bij 27 km, met een diepte van 550 m. Dit is de zgn. 'Fish River Canyon'. Rondom Keetmanshoop vind je de zgn. 'kokerboom', een aloŽ in boomvorm, die goed gedijt tussen rotsformaties.