NAMIBIň

Oktober 1998             

HOME

NamibiŽ is nog maar sinds 1990 onafhankelijk. NamibiŽ is een droog en dunbevolkt land en omvat een uitgestrekt, woestijn-gebied (de Namib).

We liften met een Nederlands stel, Letty en Gerard, mee via de Caprivi strip (dit is een lange corridor tussen Angola, Zambia en Botswana en staat voortdurend onder water door de overvloedige waterlopen) naar Tsumeb, de toegangspoort tot nationaal park Etosha. Tsumeb is een Duits aandoend stadje, waar we heerlijk relaxen in de 'biergarten' van Etosha cafť. 

Etosha N.P. is 22.000 km≤ groot. De overnachtingplaatsen zijn afgezet, zodat je rustig van je nachtrust kan genieten, alhoewel Ö

Wij zijn in ons tentje diverse malen geteisterd door bosbranden, hevige regenval en waanzinnige zandstormen! Het fijne zand gaat dwars door het tentje heen, het zand knarst tussen onze tanden, tot overmaat van ramp zijn we ook allebei nog eens behoorlijk aan de diarree.

Vanuit onze gehuurde golf slaan we vele dieren gade. Zebra's komen in hele kuddes voorbij, evenals impala's. Giraffes steken spontaan de weg over. In de verte zien we een leeuw die lui onder een boom kruipt. Het karkas van een dode olifant wordt omringt door gieren. 

Bij 'waterholes' is het in de droge tijd veelal een drukte van jewelste. Zebra's, gemsbokken, giraffes, gnoe's, struisvogels en springbokken staan in een rijtje langs de waterkant;constant op hun hoede voor naderend onheil ... 

's Nachts zijn de 'waterholes' verlicht. Doodstil kijken we naar een kudde olifanten, waar een hyena en een neushoorn zich proberen doorheen te dringen. Dit zijn van die momenten, die je heel je leven niet meer vergeet!

Vervolg NamibiŽ