Kies je taal

6 t/m 14 december 2002

HOME

TIP: De Malediven zijn nogal kostbaar, maar door met Sri lankan Airlines te vliegen, hebben we gebruik gemaakt van een stopover van 3 weken voor Sri Lanka. Dit scheelt de kosten van een aparte vlucht.

Na een overheerlijke cocktail als welkomstdrankje worden we naar onze waterbungalow gebracht. Het lijkt wel een droom; het terras boven het water, de luxe kamer en nog luxere badkamer mèt zelfs een haardroger. Sinds 3 weken kunnen we ons weer eens wassen in een echt schone omgeving …

De volgende dag lopen en zwemmen we het eiland eens op ons gemakje rond.

Onze reis naar Sri Lanka sluiten we af met 9 dagen Malediven. De aankomst op de luchthaven, het eiland ´Hulhule´, komt wat vreemd op ons over: hier geen taxi´s of bussen, alleen maar kleine balies van diverse resorts. Wij hebben gekozen voor het resort ´Full Moon´, dat ligt op het eiland Furanafushi. In een luxe speedboot schieten we in het donker met een behoorlijke vaart richting ons eiland, dat zo´n 7 km vanaf de luchthaven ligt. De hoofdstad Male steekt als een lichtzee af tegen de donkere hemel en zee.     

Vervolg Malediven

Huidige temperatuur in de Malediven:

Click for Male, Maldives Forecast

Haaien jagen op scholen visjes; wij staan ernaast en kijken ernaar. En dan weten we het zeker: we moeten zo snel mogelijk ergens snorkelspullen zien te regelen. 

We lopen zo vanuit ons huisje de zee in, wat een heerlijk idee en gevoel!   

De onderwaterwereld is werkelijk prachtig. Het koraal is door de zon ietwat verbleekt, maar de gekleurde visjes zijn machtig mooi en leuk om te zien!