HOME

India

1 t/m 18 juli 2001               

Voor mijn werk vlieg ik (Roland) op 1 juli 2001 business class met de KLM naar India. Helaas is Marjolein er deze keer dus niet bij. Met een taxi word ik bij het 5-sterren hotel 'Radisson' afgezet. Dat is wel even heel wat anders als dat we gewend zijn tijdens onze backpacker-reizen. De volgende dag vlieg ik door naar Bhopal.

Bhopal is de plaats waar aan de elektrische installatie van treinen gewerkt moet gaan worden. Het bedrijf is een stad op zich, er werken zo'n 11000 man. Het is vaak al donker voordat ik terug kom in het hotel (het Jehan Numa Palace). Zo op het eerste gezicht heeft India veel weg van IndonesiŽ,  lekker rommelig Ö De regen tijd is begonnen, dus het is nog maar de vraag of de komende weken de zon zich nog laat zien.

In het eerste weekend (zondag, want zaterdag is in India een gewone werkdag) heb ik een bezoek gebracht aan Sanchi.

Sanchi ligt 46 Km ten noorden van Bhopal en is een van de belangrijkste boeddhistische heiligdommen en omvat stupa's, kloosters, tempels en zuilen (3e eeuw v. Chr.--11e eeuw na Chr.). Na terugkomst in Bhopal bekijk ik nog even de roze  Taj-ul-Masjid moskee (foto onder). Dit is een van de grootse moskeeŽn van India. De rest van de dag breng ik al lezend door aan het zwembad (totdat het weer begint te regenen).

Het werk verloopt voorspoedig, zodat ik īs maandags al naar de volgende werklocatie in Chennai (Madras) kan vliegen. Na een weekje werken in het warme Zuiden, vlieg ik weer terug naar Delhi.

Momenteel is de temperatuur in Bhopal: 

Daar heb ik een aantal hindoe-tempels,het Red Fort en de Jama Masjid moskee (foto rechts) bekeken. Uiteraard ben ik ook even de smalle  straatjes van oud Delhi in geweest (foto onder).

Per trein vertrek ik naar Agra. Het reizen in India is gemakkelijk en goedkoop. Ook de overnachtingen zijn niet duur, ik slaap in Agra voor 6 gulden met uitzicht op de Taj Mahal!


Vervolg India