Vervolg Gambia

THE GAMBIA

22 t/m 29 juni 1998             

HOME

Dankzij een last-minute aanbieding vliegen we voor Fl. 595,= naar The Gambia. Hotel en ontbijt zijn zelfs bij dat bedrag inbegrepen.

Het land Gambia is als kleinste land van Afrika omgeven door Senegal. Tevens dient het als uitvalshaven van de NASA voor landingen van de Space Shuttle.

Een bus brengt ons naar het plaatsje Kololi, alwaar ons hotel temidden van enorme palmbomen opdoemt. Helaas is er geen airco beschikbaar, maar we hebben een bed en douche ... dus dat moet voor ons voldoende zijn. We besluiten geen dure excursies te gaan doen, maar er zelf op uit te trekken.

Daar hoeven we niet ver voor weg, want rondom het hotel lopen al diverse beesten rond, o.a. hagedissen en apen. Vanaf ons balkon is het dus al genieten


Uiteraard willen we toch wel meer zien dan het hotelterrein. Dus gaan we op pad .

Nog maar nauwelijks buiten het terrein moeten we iedereen die we tegen komen een handje schudden.

Met twee Gambianen lopen we richting kampong en binnen een half uur bevinden we ons in het 'echte Afrika'. Kinderen roepen Toubab' (blanke) en rennen ons achterna. 

Voordat we het weten zitten we ineens in een gammel busje richting de markt in Serekunda. Wat een kleurige bedoening! De vrouwen hebben mooie jurken met kant aan, kinderen verkopen bruin water in gebruikte flessen.

Ook wordt er veel gedroogde vis en groente verkocht.

In een vakantie MOET gewoon gefietst worden. Zonder enig probleem bemachtigen we goed uitziende mountainbikes. In de zengende hitte bereiken we het 'Abuko Natural Reserve'. We kunnen nog maar net een zonnesteek voorkomen door een tijdje onder een mango-boom uit te rusten.

We speelden nog wel met de gedachte om

naar Senegal te fietsen !


Na door apen met mango-vruchten te zijn bekogeld verdwalen we tot overmaat van ramp ook nog