17 t/m 24 mei 2005

HOME

Met kortingsbon van Shell is het de bedoeling dat we voor de afwisseling eens een echte luiervakantie gaan houden. We gaan naar het **** hotel ┤Hilton Long Beach resort┤ in Hurghada. Met zes zwembaden volgens de door velen geprezen ┤all-in┤ formule. Maar al na twee dagen zal blijken dat we dat geen acht dagen vol gaan houden. Het reisvirus steekt de kop op en nog dezelfde nacht zitten we in de bus naar Ca´ro om vandaar met de nachttrein naar Luxor te gaan ...

Het strand hoort bij het hotel en ook kan je een pier op wandelen. We zien tropische vissen en resten koraal in het heldere water. Anwar ziet in de verte een kameel aankomen. ┤Paard!┤Vanachter zijn zonnebril bekijkt hij hem eens goed.

Bij aankomst in Hurghada moeten we even een visumstempel halen en dan worden we door Neckermann--Thomas Cook snel naar ons hotel gebracht, zodat we nog aan kunnen schuiven voor het lopend buffet. Even inchecken en groen armbandje om, zo zijn we omgetoverd tot ┤supertoerist┤.


De eerste volle dag genieten we van het mooie weer. Helaas is het zwembadwater nog erg fris, alleen afstammelingen van pingu´ns wagen een duik (en Anwar). Ook het zeewater moet nog wat opwarmen en bovendien zijn er veel kwallen (die gelukkig niet bijten, Anwar pakt ze zo beet).

Vervolg Egypte

Huidige temperatuur in Egypte:

Click for Istanbul, Turkey Forecast

Vertier voor Anwar is er genoeg. Hij speelt heerlijk in Kidz Paradise en blijft er het liefst zo lang mogelijk.


Maar na 2 dagen lokt het avontuur ů. We vertrekken exact om 0:00 uur met een lokale bus naar Ca´ro, waar we om half 6 in de ochtend aankomen.

Na het afpoeieren van de nodige ┤touts┤, zijn we de eerste bezoekers van de prachtige pyramides van Gizeh, het enige nog behouden wereldwonder der Antieken. Zo indrukwekkend en zo onvoorstelbaar hoe men dit ooit heeft kunnen bouwen. 4500 jaar geleden werd hier de farao  Cheops als mummie bijgezet. Een andere pyramide staat er voor zijn zoon Chephren en de kleinste staat er voor Mykerinos, de zoon en opvolger van Chephren. Als er niemand kijkt, raken we de pyramide voorzichtig aan.