topmargin=0 leftmargin=0>

12 juli t/m 15 juli 2002

HOME

Medio juli 2002 vliegen we met Easy Jet voor een lang weekend naar Edingburgh, de hoofdstad van Schotland. Vanaf de luchthaven vertrekt zeer frequent een dubbeldekker naar het centrum. Vanaf de voorste zitplaatsen bovenin genieten we van deze eerste rit door een klein stukje Schots landschap en de buitenwijken van Edinburgh. Zonnestralen omringen het  fraaie historische kasteel dat bovenop een enorme hoop vulkanisch gesteente dé blikvanger vormt van deze stad. Bij Waverley-station, de laatste halte, stappen we uit. We hebben bij Argyle backpackers via e-mail een kamer gereserveerd. Via het ´Meadows´-park lopen we naar het zuiden van de stad. De reservering is niet helemaal goed gegaan: alle kamers zijn bezet.

Ook de volgende dag is het weer schitterend weer. Het is zonde om de bus te pakken, Heuvel op lopen we de Dundas & Hannover street uit naar ´The Mound´, hier vandaan kijk je tegen de prachtige Castle Hill op. De start van onze eerste historische wandeling begint bij het kasteel van Edinburgh.

Vanaf een stoeprandje bellen we naar een ander guesthouse in het noorden van de stad; het Dene Guesthouse in New Town. We hebben niet veel bepakking en het is mooi weer, dus gaan we er lopend op af.We weten nu gelijk hoe de stad in elkaar steekt. De brede straten met hoge huizen in neoklassieke stijl zijn uniek voor New town. In zo´n fraai huis bevindt zich ook het Dene Guesthouse. Het hoge plafond en het hoge raam in onze slaapkamer geven ons echt al een Schots gevoel.     

Vervolg Edinburgh

Huidige temperatuur in Edinburgh:

Klik hier om het reisverhaal over Edinburgh te downloaden.

Click for Edinburgh, United Kingdom Forecast

Dit kasteel is het beroemdste Schotse kasteel, waar de geschiedenis van de stad en de hele Schotse natie is begonnen.

Hierin bevinden zich onder andere de Schotse kroonjuwelen en de zogenaamde Stone of Destiny, de kroningssteen van de Schotse koningen. Je kan je hier gemakkelijk een dag vermaken, maar wij houden het bij een ochtend.