10 t/m 18 mei 2004

HOME

Na verbouwing van serre en tuin zijn we echt toe aan vakantie. Heerlijk met ons kleintje van bijna een jaar naar Curaçao. Via Internet met KRAS-reizen een leuke aanbieding naar het Papagayo-beach resort. Curaçao, het eiland dat deel uitmaakt van de Nederlandse Antillen, ligt in het zuidwesten van het Caribische gebied en de vliegtijd bedraagt ruim 9,5 uur. We vliegen rechtstreeks met KLM en dat bevalt ons prima.

Op de luchthaven staat een bus klaar die ons naar Jan Thiel brengt. Het eiland oogt zo op het eerste gezicht nogal rommelig en chaotisch en het is rare gewaarwording dat alles in het Nederlands staat aangeduid. Zo rond een uur of zes zijn mensen aan het joggen, aan het winkelen of met een hoop stemgeluid in het Papiamento met elkaar een praatje aan het maken. Eenmaal in de buurt van de Jan Thielbaai wordt het allemaal wat luxer en duidelijk als 5-sterren resorts bestemming herkenbaar.   

Vervolg Curaçao

Wat is het heerlijk om een sapje te drinken uit een volgeladen koelkast. Dit is het betere werk. Soepje maken, broodje smeren, we zijn helemaal thuis. Na het eten smeren we ons met een flink hoge factor zonnebrand in en dan is het tijd voor het zwembad. Eerst naar het kinderbadje, waar hagedissen met elkaar aan het vechten zijn. Moe en voldoen slaapt ´ie daarna een poosje in z'n buggy, terwijl wij echt vakantie houden: zonnen, slapen en wat zwemmen onder een strakblauwe lucht ...

Het Papagayo Beach resort ziet er leuk uit: Fraai aangelegde tuinen en perfecte vrijstaande villaatjes met ruime keuken, grote woonkamer met jaloeziedeuren die in een hoek allemaal open kunnen, twee slaapkamers en twee badkamers. Echt helemaal te gek.

De eerste ochtend gaat er om 11 uur een bus naar een grote supermarkt, waar we gelijk voor de gehele week inkopen doen.

Huidige temperatuur in Curacao:

Click for Curacao, Curacao Forecast