vervolg Belize

HOME

Placencia bestaat grotendeels uit kleurrijke houten huisjes op palen, die door de vriendelijke zwarte Creoolse bevolking wordt bewoond. Er hangt een relaxte Caribische sfeer. Massatoerisme ontbreekt; het plaatsje heeft nog maar enkele hostels en de restaurantjes zijn op één hand te tellen. Overal hoor je reggaemuziek en lopen/hangen er Bob Marley 'look alikes' rond.

Er loopt één onverharde weg door het plaatsje en de rest is zand met tropische palmen en struiken. Er staat flink veel wind, de hangmatten waaien als een bezetene tussen de palmbomen te wapperen. Ons hostel 'Serenade' is hartstikke nieuw en voor ons doen behoorlijk luxe (met airco en eigen badkamer). Het bijbehorende restaurant is alleen even gesloten, dit omdat alles is uitverkocht en niemand weet wanneer er een nieuwe bevoorrading komt …

Al vrij snel komen we er achter dat er alleen op vrijdag een boot naar Honduras gaat, hetgeen betekent dat we hier helaas maar heel kort kunnen blijven. Het snorkelen stellen we dus maar uit tot Honduras. De enige volle dag die ons in Placencia nog rest treffen we het niet echt: na 9 weken begint het net nu te regenen, de hele ochtend komt het in bakken tegelijk naar beneden. Toch is één middag zonnen en luisteren naar reggaemuziek voldoende om ons weer als herboren te voelen. 

In een luxe jacht speren we over het water naar Puerto Cortes, Honduras.

Open link in nieuw window Het reisverslag van deze reis kan je hier downloaden.

Belize is een klein tropisch mooi land  vol natuurschoon, prachtige stranden met een typerende zwarte bevolking.   

Het complete reisverhaal van deze reis is hier te downloaden