17 november t/m 10 december 2003

HOME

Voor het eerst met z´n drietjes op reis. Na een paar dagjes Singapore komen we met nogal wat tegenslagen aan in Australië: Na een uurtje vliegen moeten we terugkeren naar Singapore omdat we een doodziek kindje aan boord hebben, eenmaal in Sydney zijn alle hotels vol in verband met de Rugby wordcup 2003 en niemand wil ons meenemen naar het centrum omdat we een baby bij ons hebben. Een maxi-cosi is dan verplicht en die hebben we natuurlijk niet bij ons.

Links rijden over Elizabeth street dwars door het centrum van Sydney om een blik op te vangen van Sydney-harbour: dat is een ware vuurdoop. Maar eenmaal in de Royal Botanical Gardens worden we beloond met een mooi uitzicht op het Sydney Opera House. Daarna laten we de stad voor wat het is en proberen we de weg terug te vinden naar Cleveland Street, waar onze rugzakken nog op ons liggen te wachten.

´s Avonds half 7 Sydney uit, dat betekent file. Het is zo´n 100 km rijden naar de Blue Mountains, dus voordat we een camping hebben gevonden in Katoomba is het al donker. Maar het zit ons niet mee, want de camping is vol en het kantoortje is dus al gesloten. Een bordje verwijst ons door naar het verderop gelegen Blackheath. Door de bergen en onbekend terrein. Wat een ellende, maar goed … we zijn in ieder geval welkom!

We moeten om dezelfde reden dus ook lopend (zo´n 5 km) onze camper op gaan halen. We hadden een Spirit 2 geboekt, maar ook daar mag geen baby in. Maar dan komt onze eerste meevaller: we hoeven niets te betalen voor de upgrade naar een 4-persoons camper. Vanaf de eerste dag is het genieten van dit prachtige campertje met veel ruimte en een apart bed voor ons ventje. Klik op de afbeelding hiernaast en maak een ´virtuele wandeling´ door de camper

(is te bekijken met Quick Time player) .

Een nieuwe dag met nieuwe kansen. We blijven er een extra dag om bij te komen en maken een wandeling naar Govetts Leap; daar heb je pas een prachtig uitzicht over de Blue Mountains! Ja, eindelijk is het zover; we genieten voor het eerst van Australië ...

De volgende dag stoppen we ook nog even in Katoomba om ´The Three Sisters´-rock te bewonderen. Zonder meer ook heel fraai, maar dat ´het lot´ ons ook naar Blackheath heeft gebracht, zitten we achteraf niet mee. Het algehele uitzicht over de Blue Mountains is daar nou eenmaal toch spectaculairder.   

Vervolg Australië